Energiterapi – hvad er det?

Jeg bliver ofte mødt af spørgsmålet om, hvad energiterapi er. Og jeg forstår virkelig godt, at det kan virke lidt ukonkret, og du måske tænker ”Det lyder lidt spacy, det er nok ikke lige noget for mig”. Og vi holder os tilbage, fordi de fleste af os foretrækker at gøre det, vi kender og forstår med vores hoveder. Og det er ikke altid det vigtigste sted at forstå ting, men mere om det en anden gang.

Alligevel vil jeg gerne prøve at beskrive det lidt nærmere. Nedenstående er blot min opfattelse og langt fra en generel definition.
Energiterapien tager udgangspunkt i, at alt omkring os og alt inden i os er, ja du gættede rigtigt: energi! Hele vores verden er bygget op af energier, som vibrerer på en given frekvens. Du og jeg? Energi. Dit hjem? Energi. Din kjole og din kat? Energi.
Du ved, at du har en krop. Du ved, at du har tanker og følelser. Men ved du, at du faktisk ER energi? Du har måske mærket det, når du har siddet med gode venner og timer er fløjet afsted: der er en særlig stemning og ’god energi’ mellem jer. Vi opfanger nemlig hele tiden ubevidst andres energier. Det kan også være, at du mærker, at der er noget, som går din mand på eller der er et sted i huset, som føles tungt eller at din veninde vil fortælle dig nogle vilde nyheder. Du ’ved’ det uden egentlig at vide det, fordi du opfanger den vibration, som deres energi udsender.
Og nu begynder vi at nærme os, for denne energi, som vi alle sammen ubevidst mærker hele tiden, arbejder vi bevidst med i energiterapi. Hvis vi har ubalancer i kroppen i form af sygdom, træthed og stress, er det fordi energien er blevet koncentreret nogle steder i kroppen, så den mangler andre steder. For det meste er det super hensigtsmæssigt, at vi kan sende meget energi til hjernen, når vi skal lære kvantefysik, og det er mega smart, at leveren får meget energi, når vi ligger med tømmermænd efter en ret god aften i byen. Det er altså vigtigt, at energien kan cirkuleres rundt i kroppen og lande de steder, hvor der er brug for den, men også at den bagefter finder tilbage i balance. Den balance er ikke ens for os alle. Men også mere om det en anden gang.
En ubalance opstår, når vores energi for længe bliver et bestemt sted. Vi bekymrer os fx meget mere end nødvendigt eller har alt for travlt med ting, som faktisk ikke er ægte vigtige for os. Måske stoler vi ikke på, at vi gør det godt nok og forstår ikke hvorfor det ’lige er mig’, der bliver ramt af halsbetændelse. For tredje gang. I år.
En energibehandling har til formål at cirkulere energien rundt i kroppen, så der bliver genskabt balance. Det gør jeg ved at arbejde bevidst med denne energi og støtte kroppen ved hjælp af forskellige behandlingsteknikker som akupressur, kranio-sakral-terapi, healing og EFT. Derfor arbejder jeg også med bevægelse under mine behandlinger, fordi det kan være en genvej til at trække ny energi ind eller slippe det gamle og skabe flow i kroppen. Og når vi er i balance kan vi bedre mærke, hvad vi har lyst til, sætte kærlige grænser til verden og give endnu mere til dem vi har kære, fordi vores egen energitank er blevet fyldt op.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply