Akupressur

Akupressur som behandlingsteknik udspringer af teorien fra traditionel kinesisk medicin. Du kender den måske fra akupunktur, men her  foregår behandlingen med tryk og massage frem for med nåle. Akupressur bruges til at afhjælpe og forebygge mange forskellige ubalancer lige fra stress til en øm skulder eller halsbetændelse.

Akupressur

Formålet med akupressur er at skabe balance i vores energisystem gennem aktivering af kroppens selvhealing. Udgangspunktet er, at menneskekroppen består af energi, som hele tiden påvirkes af vores indre og ydre miljø. Kroppen er i balance, når livsenergien, eller chi, kan flyde uhindret rundt i kroppen gennem meridianbanerne. Med akupressur fjernes de blokeringer, der måtte hindre eller bremse dette.

Hvordan virker akupressur?

Ifølge kinesisk medicin løber meridianbaner – det jeg også kalder energibaner – gennem hele kroppen. Du kan forestille dig et ledningsystem, som forbinder alle dele af dig. Meridianerne er tilknyttet et organ eller et system i kroppen, f.eks. har vi lungemeridianen. Langs meridianen findes de såkaldte akupunkter. Det er områder, hvor energien er mere koncentreret, og som ved påvirkning fra tryk eller massage stimulerer meridianbanen og dermed det tilknyttede organ. Er der ubalance i et organ (f.eks. lungen ved forkølelse) eller smerte et sted i kroppen (f.eks. en tennisalbue) kan stimulering af den tilhørende meridian reducere eller helt fjerne ubalancerne og dermed smerten. Punkterne kan være både lokale (punktet findes i det berørte område) og distale (punktet findes et helt andet sted på kroppen end det berørte område).

Hvordan foregår en akupressurbehandling?

Jeg anvender stort set altid akupressur som del af en energibehandling. Behandlingen foregår med blide, men faste tryk og massage, hvor jeg bruger mine fingre til at lægge pres på et punkt. Jeg bruger akupressur som en rolig opvarmning til anden behandling, så du lige kan lande på briksen og få pulsen helt ned. Behandlingen foregår som oftest fuldt påklædt og er desuden ideel til behandling af børn og babyer.

Jeg arbejder ud fra kinesisk 5-elementteori og bruger både akupressur til fysiske og følelsesmæssige ubalancer. Det betyder, at mit fokus ikke kun er behandling af den aktuelle smerte, men på at finde den underliggende årsag til denne og behandle herfra. Jeg har gode erfaringer med akupressur i kombination med kranio-sakral-terapi eller cuppingmassage til at reducere stress.

Som en bonus vil hjernen under en akupressurbehandling frigive endorfiner (kroppens eget smertestillende hormon), musklerne vil blive afslappede og blodcirkulationen øges.

Akupressur er helt ufarligt, og du kan sagtens behandle dig selv. Derfor vil jeg ofte give dig nogle gode punkter med hjem, som du kan trykke løs på efterfølgende eller til vi ses igen for at øge effekten af behandlingen.