Kranio-sakral terapi

Selvom kranio-sakral terapi (KST) er en meget blid behandlingsmetode, har den lette berøring dybdegående virkning. Teknikken anvendes især til behandling af skævheder i skelettet f.eks. i nakke eller ryghvirvler.

Kranio-sakral terapi

Ubalance i det kranio-sakrale system f.eks. efter en ulykke eller et traume, kan medføre smerter eller overvældende træthed. Hovedpine og psykiske lidelser som depression og ADHD kan skyldes forstyrrelser i den kranio-sakrale rytme og kan i så tilfælde afhjælpes med denne form for behandling.

Hvordan virker kranio-sakral terapi?

Det kranio-sakrale system består af knoglerne i kraniet, ansigtet, rygraden og korsbenet samt hjernemembraner og cerebrospinalvæsken (CSV). Den kranio-sakrale rytme pumper CSV rundt omkring hjernen og rygmarven, hvilket får knoglerne til lave ganske små bevægelser. Hvis der er en skævhed som følge af slag, chok eller stress, kan det skabe forstyrrelse i denne rytme og medføre ovennævnte symptomer. Med helt blide tryk på knoglerne kan blokeringer og spændinger fjernes, så der genskabes balance i den kranio-sakrale rytme.

Hvordan foregår en behandling hos mig?

Kranio-sakral terapi kan indgå som del af en energibehandling. Det foregår i et roligt tempo, hvor jeg lytter til din krop med blid berøring. Du ligger fuldt påklædt på briksen med et tæppe over dig under behandlingen.

Hvis du er meget spændt eller stresset, kan din krop være i forsvarsposition, og du kan føle, at behandling eller berøring er ubehageligt. Det kan være, hvis du har ubearbejdede traumer fra barndommen eller chok i forbindelse med en ulykke. I så fald vil jeg virkelig opfordre dig til at give KST en chance. Her bliver din krop mødt helt uden forbehold, og der er rum til at den kan give slip.

Kombinationen af KST og akupressur er fantastisk ved stress. Hvis dit system er meget sensitivt, er healing og KST en rigtig god måde at behandle dybt på blideste vis.