It’s a cacao kinda day.

Mandag. 

I eftermiddag har jeg et møde i banken. Sådan et helt ægte møde med noget på spil. Mit sind har lyst til at overtage med sine rutinerede tanker.
Har jeg forberedt mig godt nok? Kan jeg passe ind i den kasse, jeg skal være i? Vil min beslutning om at sige mit job op forhindre os i at få vores drømme opfyldt? Og sådan nogle dejligt opmuntrende tanker i øvrigt.

Men jeg forsøger at begrænse mine bekymringer, for jeg kan alligevel ikke besvare mine egne spørgsmål.

I stedet sætter jeg mig ned. Med en kop ceremonial cacao i hånden, og hånden på hjertet. Trækker vejret og minder mig selv om, hvad jeg gerne vil og hvorfor.

At identificere og holde fokus på min intention frem for at lade tankerne styre har været en af de største øjenåbnere for mig. Hold op, hvor har jeg gjort mange ting, fordi jeg skulle, burde eller troede, jeg ville.  Jeg har handlet mig ud af mange ting, sagt ja selvom jeg mente nej og ladet mig flyde med, hvordan jeg troede tingene skulle se ud.

At være intentionel med de handlinger, jeg foretager mig, store som små, giver mig klarhed og fokus. Det sorterer skraldet og støjen fra.

Jeg løber ikke en tur, fordi jeg skal. Jeg løber, fordi det giver mig energi til at gøre de ting i hverdagen, som jeg gerne vil.

Jeg rydder ikke op, fordi andre ikke må se mit rod, men fordi rod omkring mig tillader rod i mit sind.

Og jeg går ikke i banken for at få et lån. Jeg går i banken for at udleve en fælles drøm om at skabe et hjem med plads og kærlighed til at leve det liv, vi ønsker. Fra et sted, der nærer mig, så jeg kan bidrage fra et endnu mere klart sted.

Intention with feeling – first feel, then act

Intention kan komme fra hovedet og som det inkarnerede hovedmenneske, jeg selv er, skal jeg også virkelig være opmærksom på, om det er herfra mine ønsker kommer. Når jeg sætter en intention (det kan være med cacao eller andet, man synes er dejligt) kan det, hvis jeg ikke er opmærksom, nemt udspringe fra hovedtanker om f.eks. ikke at have nok penge, uddannelse eller lignende. Og så kommer intentionen fra et mangel-sted i mig. Og det kommer altid fra frygten om ikke at have nok, ikke at være nok.

Og her er det SÅ vigtigt at have følelsen med. For når jeg i hele mit system mærker, hvordan det vil føles at opnå det, jeg sætter intention for, kommer manifestationskraften i spil. Jeg tror på, at vi tiltrækker det i livet, som vi sender ud. Det vi fokuserer på, er det vi får mere af. Og når vi minder os selv om, hvorfor vi gør, som vi gør, tænker, som vi tænker og føler, som vi føler, kan vi begynde at sortere de ting fra, som ikke gavner os. Når vi mærker vores hensigt – vores why – kan vi ikke længere handle os meningsløst ud af ting, som egentlig ikke fører os derhen, hvor vi gerne vil alligevel. I stedet kan vi blive mere bevidste om at fylde vores liv med meningsfulde handlinger, som arbejder for os frem for imod os.

Rituals

Nu begynder vi jo ikke bare sådan lige ud af det blå at huske at have intention bag vores handlinger. Og næste gang vi scroller gennem Instagram, er der måske heller ikke store tanker bag. Derfor begynder vi ved at skabe ritualer for os selv. Små blokke af tid i løbet af dagen, som er dedikeret til at mærke ind i os selv, iscenesat omkring en handlig, et ritual. Når vi lærer, at en speciel handling er forbundet med en bestemt tilstand i kroppen eller sindet, bliver vi både hurtigere og tydeligere i at mærke, hvilke handlinger, der reelt gavner os og hvad der bare er fyld.

Så her sidder jeg. Med min kop cacao. Min krop begynder allerede ved duften at indstille sig på ritualet – den ved, hvad der skal ske. Og jeg mærker min intention så stærkt, at jeg bærer den på mig resten af dagen.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply