Noget om healing

Jeg ville egentlig skrive et indlæg, der søgte at forklare lidt om, hvad healing er, og hvordan det virker. Når jeg fortæller mine klienter, at jeg bruger healing under mine behandlinger, oplever jeg, at det skiller vandene en del. Derfor vil jeg gerne italesætte netop dette.

For at tune mig bedst muligt ind på emnet lavede jeg en healing på mig selv inden. Og bedst som jeg sidder og struggler lidt med at få sat ord på, begynder min krop at reagere. Først skubber jeg det fra mig, for jeg skal jo have skrevet det her indlæg… men jeg kan slet ikke koncentrere mig og føler ikke, jeg kan være i min egen krop.

Indtil jeg begynder at arbejde med den i stedet for at kæmpe imod. Jeg begynder at bevæge mig, som min krop har lyst til at bevæge sig – skyggebokser ud i rummet; ned at sidde på hug; vugge frem og tilbage; begynder at græde; overgiver mig og lægger mig med panden mod gulvet; græder uhæmmet og lader det flyde igennem mig; mærker noget giver slip i mig, som om noget letter fra min krop; jeg aer og sender kærlighed til mig selv alt imens jeg blot accepterer at være i processen uden forventninger. 15 min. senere er det ovre, og jeg kan rejse mig op igen. Jeg mærker min tilstedeværelse med kroppen igen og mit sind er i ro og nysgerrig – for hvad skete der lige her? En reaktion på den healing, jeg fik et par timer forinden, måske. Eller blot min krop der får lov at reagere på noget, den har mødt. I dette senarie er der to eksempler på healing. Det ene er den reaktion (som til tider kan føles lidt voldsom) en healing kan fremkalde (den behøver ikke komme under healingen, men kan optræde flere dage efter), og det andet er den måde, jeg møder mig selv på i reaktionen: med accept, kærlighed og tillid.

Så hvad er healing, spørger du?
Det kan jeg ikke give dig et tilfredsstillende svar på. For spørgsmålet kommer fra hovedet, og der kan ikke gives et intellektuelt svar på, hvad healing er.

Healing er noget vi mærker og oplever, når vi møder os selv og andre med kærlighed og accept – i det ikke-dømmende møde. Det er selvfølgelig stadig lidt flyvsk og ukonkret, men dog nemmere at forsøge at give en forklaring på, når vi så gerne vil forstå alting med hovedet. Kan du forklare kærlighed? Hvis ikke, betyder det så, at det ikke findes eller du ikke tror på det?

Alle kan heale! Mange møder begrebet healing med skepsis eller som noget mystisk, men i virkeligheden er det noget af det mest naturlige i verden og bruges af mange helt intuitivt. Når vi trøster et barn, der har slået sig ved at ae, puste på knæet og holde om, da healer vi. Ved at sende energi i form at kærlighed og omsorg aktiverer vi ændringen af en tilstand i den anden person. Jeg tror på, at der findes energitråde mellem os mennesker – ja, til alt levende faktisk – og vi påvirker hele tiden hinanden, bevidst eller ubevidst, enten gennem vores tanker, følelser eller handlinger såsom berøring. Ved at blive bevidste om, hvornår og hvordan vi faktisk healer, kan vi bruge det meget mere i vores hverdag og f.eks. i forbindelse med behandling af ubalancer eller sygdom.

Så når vi arbejder med healing fra behandlingsøjemed er det med udgangspunkt i arbejdet med energi. Som behandler kanaliserer (og ja, jeg ved godt, at det var endnu et farligt ord! 🙂 ) man energien fra ‘et universelt sted’ og lader denne flyde ind i klienten og bevæge sig via kroppens meridianbaner. Healingen foregår under aktivering af det parasympatiske nervesystem, hvor kroppen netop får mulighed for hele og fordøje, og kroppens selvhealingssystem går i gang. Healeren er blot katalysator; det er klienten selv, der effektuerer den ændrede tilstand i kroppen ved accept og måske tilgivelse afhængigt af, hvad der arbejdes med under behandlingen.

Der er meget ubesvaret, og jeg kunne blive ved, men hvis dette indlæg efterlader dig med nogen spørgsmål eller tvivl, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet herunder, så skal jeg forsøge at besvare dem. Og husk, der er mange forskellige opfattelser og måder at gøre tingene på, og dette er nogle af mine tanker omkring emnet.

Og måske er det i virkeligheden lige meget at vide, hvor healingen kommer fra så længe virkningen indfinder sig.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply