Øreakupunktur

Øreakupunktur er en teknik til at diagnosticere og behandle forskellige ubalancer i kroppen gennem stimulering af punkter i det ydre øre. Baggrunden for denne behandlingsform stammer fra den traditionelle kinesiske medicin, men er med tiden blevet påvirket af en mere vestlig tilgang til sygdomslære, og derfor findes studier, som dokumenterer behandlingen af specifikke lidelser. Især NADA-programmets effekt er veldokumenteret.

Øreakupunktur

Formålet med øreakupunktur er som ved almindelig kropsakupunktur og akupressur at stimulere Qi til at flyde mere frit i kroppen og fremme kroppens naturlige healing. Øreakupunktur kan behandle både kroniske og akutte tilstande som stress, smerter og allergi eller ved sukker- eller rygeafhængighed.

Hvordan virker øreakupunktur

Øret udgør et af kroppens mikrosystemer. Du kan forestille dig et kort over alle dele af kroppen, hvor hvert organ eller kropsdel har et tilsvarende reflekspunkt i øret, som kan bruges til diagnose og behandling. Punkternes placering er baseret på ideen om det omvendte foster, hvor hovedet er repræsenteret i øreflippen og fødderne øverst i øret. Særlige ubalancer som hormonelle ubalancer og depression er også repræsenteret i øret. Derudover er kroppens meridianbaner i direkte forbindelse med øret og kan stimuleres herigennem.
Gennem stimulering af en udvalgt kombination af punkter bliver Qi stimuleret og kan reducere eller helt fjerne smerten eller ubalancen.

Hvordan foregår en behandling

Efter en indledende samtale vil jeg undersøge øret for ømheder og uregelmæssigheder med en palperstav. Øret viser hermed hvorhenne i kroppen, der er ubalance. Jeg vil herefter udvælge de punkter, som skal behandles (typisk 3-5 i et øre) og isætte nålene. De skal sidde i øret i 20-30 min. Behandling med øreakupunktur gør ikke ondt, men du vil kunne mærke indstikket og udvikling af varme omkring punktet. Du kan sidde eller ligge ned imens.

Øreakupunktur kan være et godt alternativ til kropsakupunktur, hvis man er lidt nervøs ved nålene, fordi de ikke kan ses. Ved nåleskræk eller til små børn, kan der anvendes ørefrø eller magneter. Behandlingen kan indgå i en energibehandling og kan kombineres med zoneterapi, kranio-sakral-terapi eller massage. Du kan også få selvstændig behandling med øreakupunktur til Øreakupunktur Cafe – læs mere Her.

Kontraindikationer: I nogle tilfælde frarådes det at bruge øreakupunktur. Det gælder for gravide (indtil 3. trimester), hvis du tager blodfortyndende medicin, har nedsat immunforsvar og ved nogle psykiske sygdomme. Jeg vil derfor spørge ind til dette, hvis du skal have behandling med øreakupunktur.