Reducer stress og smerter med øremassage

Øret kan meget mere end du tror. Udover at sørge for at vi kan kommunikere med hinanden, lytte til dejlig musik og påvirke vores balanceevne, har øret også punkter, som kan hjælpe til at reducere smerter og stress i kroppen, når de stimuleres. Disse punkter stammer fra den kinesiske medicin. De befinder sig i det ydre øre og bruges ved behandling med øreakupunktur. Der er punkter, som du selv kan stimulere med tryk eller massage, og jeg vil dele 5 af de allerbedste Master punkter med dig her. Du kan stimulere punkterne med dine fingre eller med en vatpind eller lignende. Brug billedet herunder til at lokalisere punkterne.

Ørets Masterpunkter
ShenMen (sjælens port)

ShenMen indtager førstepladsen som øreakupunkturens mest populære punkt – med god grund! Det virker både beroligende på krop, sind og sjæl og hjælper til at mindske stress, smerter og anspændthed. Punktet bruges også ved psykisk uro og kan dæmpe angst og depression, rastløshed og nervøsitet. Punktet er også kendt som et af de første, der blev brugt til at lindre symptomer ved afvænning fra stofmisbrug.
Find punktet i spidsen af den lille trekant i den øvre del af øret. Brug det især til at reducere stress og uro.

Nul punktet

Dette er et virkelig interessant punkt, som booster hele kroppen og forstærker effekten af de øvrige punkter. Det bringer stabilitet og balance til kroppen og producerer energi til hjerne og hormoner. Derudover er det tilknyttet de indre organer og de dele af kroppen, som har at gøre med bearbejdning af vores følelser.
Find punktet i ørets centrum. Brug det især til at give din krop et boost og give dig en følelse af ro og glæde.

Master cerebral punktet

Har du oplevet, at du ubevidst trækker dig i øreflippen, når du fx bliver nervøs? Det er der en god grund til! Her sidder nemlig hjernens Masterpunkt, som er fantastisk til at reducere nervøsitet, bekymringer, tvangstanker, negative tanker, frygt og angst. Brug også massage af dette punkt, hvis du har svært ved at tage beslutninger – det vil hjælpe dig til at tage bevidst handling på ting.
Find punktet på den nederste del af øreflippen, hvor den hæfter til kæben. Brug det især ved bekymringer og nervøsitet.

Thalamus punktet (smertekontrol)

Dette er et sandt vidunderpunkt, som hjælper ved mange forskellige tilstande. Det er endnu et hjernepunkt og repræsenterer thalamus, som bl.a. er involveret i vores opfattelse af smerte. Punktet kan altså lindre de fleste smerteproblemer både kroniske og akutte. Det bruges også til at reducere depression, angst, ophidselse, hævelser, chok, forhøjet blodtryk, hjerteforstyrrelser, kvalme, maveubalancer og øger energien til hjernen. Punktet kan være lidt svært at finde, men du lokaliserer først toppen af den kurvede del af øret. Følg indersiden af ørets kant til du rammer ‘bunden’ af øret – her sidder punktet. Brug det især til smertelindring.

Hormonpunktet

Dette punkt regulerer kroppens hormoner. Det repræsenterer hypofysen, som er en af de overordnede endokrine kirtler, der sørger for balance i kroppens øvrige hormonproducerende kirtler. Derfor er punktet godt at stimulere ved bl.a. stofskiftelidelser, sukkersyge og uregelmæssige menstruationer. Punktet bruges også mod gigt og andre inflammationstilstande i kroppen.
Find punktet i det nederste kurvede hak på ørets kant. Brug det især til hormonelle ubalancer.

Punkterne kan masseres et par minutter hver og gerne flere gange om dagen. Du udvælger dem, der er relevante for dig. Er du mere interesseret i at booste din krop som helhed, kan du give dine ører en grundig massage. Udover at skabe balance virker massagen afslappende og øger din koncentrationsevne! Du kan gøre følgende:

  • Gnid dine hænder mod hinanden, så du skaber varme i fingrene
  • Tag fat i øret og træk det hhv. opad og udad nogle gange
  • Tag fat i øreflippen og træk nedad. Massér øreflippen
  • Massér ørets yderste kant
  • Massér hele øreskålen

God fornøjelse! Du kan læse mere om teorien bag og behandling med øreakupunktur Her.

You Might Also Like