Sabine Dahl

Koldhævede boller med solsikkekerner

Koldhævede boller med solsikkekerner er til dig der gerne vil give morgener et ekstra pift, men som måske ikke har tiden til det om morgenen. Jeg er ikke selv det store morgenmenneske, og synes derfor det er enormt svært at finde lysten til at stå op og forberede det helt store. Derfor er koldhævede boller geniale for mig, da alt det store arbejde er ordnet aftenen før, og bollerne derfor blot skal formes og smides i ovnen, og vupti – så er der nybagte boller!

En anden bonus er, at der kun skal bruges 7 ting til opskriften, og de kan findes i de fleste husholdninger, så du behøver formodentligt slet ikke at handle ind. Find i stedet blot ingredienserne frem, mål af og rør sammen i en skål, og sæt gerne dejen på køl natten over. Opskriften kan nemt laves uden røremaskine, men jeg plejer nu at bruge min trofaste røremaskine.
Står du og overvejer at købe ny røremaskine? Jeg vil til hver en tid foreslå Chef XL fra Kenwood, som kommer med al det tilbehør, du har brug for, og har du brug for andet, kan det med stor sandsynlighed tilkøbes. Find den her.

Koldhævede boller med solsikkekerner

Arbejdstid: 15 min.     Tid i alt: +10 t.     Antal: 4-6 pers.

Ingredienser

Koldhævede boller med solsikkekerner (ca. 12-14 stk.)

15 g gær
5 dl koldt vand
575 g hvedemel
100 g durummel
2 tsk salt
1 tsk honning
20 g solsikkekerner (eller efter behov)

Fremgangsmåde

Koldhævede boller med solsikkekerner

Forberedelse
Start med at hælde vand i en skål og rør gæren ud. Tilsæt herefter salt, honning og durummel og rør dejen let sammen. Herefter tilføjes resten af hvedemelen lidt af gangen indtil dejen er sammenhængende. Dejen skal være lidt klistret, og må ikke blive for tør. Dæk skålen med låg eller husholdningsfilm, og stil dejen på køl i minimum 10 timer.

Tilberedning
Forvarm ovnen til 250 C varmluft.

Form i mellemtiden bollerne med en våd spiseske og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Herefter drysses solsikkekerner over bollerne. Når ovnen er opvarmet sættes bollerne i ovnen, og der skrues ned til 225 C varmluft. Bollerne bages i 15-20 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Lad gerne bollerne afkøle i minimum 20 minutter før servering, da de ellers kan være lidt klæg.

Bedøm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *